Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under april 2010

Av Emelie - 6 april 2010 15:53

Tog med mig kameran ut så det blev några bilder på Tyra redan idag. Igår var det alltså fem veckor sen första hängning. Det är först nu i sjätte veckan valparna börjar växa till sig. Jag tycker redan att det syns tydligt att Tyra är dräktig... 


Först en bild på Tyra från 27:e oktober -09. Här är Tyra INTE dräktig.

  

Sedan en bild på en ren och fortfarande fluffig Tyra från i fredags 2:a april -10. Tyra 4 veckor plus 4 dagar efter första hängning.

  

Och så två bilder på Tyra tagna nyss (6:e april -10, 5 veckor plus 1 dag efter första hängning). Pälsen är inte lika ren och fluffig längre.

  

  

Det blev två närbilder från idag också...

  

  


Allt gott!//Emelie


Av Emelie - 6 april 2010 12:40

Jag är gräsänka. Stefan och Henrik är i Stockholm. Stefan ska måla hos min faster och Henrik är hos mormor och morfar. Henrik fullkomligt ÄLSKAR Stockholm för där bor som sagt mormor och morfar och en hel del kusiner. Dessutom så är ALLT spännande, rulltrappor, alla bilar, båtar, människor ALLT! Mina två bröders barn och mina är i princip jämngamla allihop. Så Henrik lever livet nu!


Rickard och jag är alltså själva i några dagar. Vi har varit ute en sväng med hundarna. Tyras "slempropp" har gått och nog ser hon dräktig ut!!! Hungern har slagit till! Hon äter så att hon nästan sätter maten i halsen och letar även upp allt möjligt "gott" ute. Nu har det gått fem veckor och det är alltså fyra veckor kvar. Efterlängtade valpar är det!


I fredags tog jag bilder på Tyra, tar nya på fredag, kul att jämföra!


Allt gott!//Emelie 

Av Emelie - 4 april 2010 14:54

Påsken har verkligen kommit med våren  ! Härligt, men med vårvärmen kryper ju de fördömda fästingarna fram. Peppar peppar...har inte hittat nån än på flickorna. Sprayar dom dagligen med en hund-deo som luktar tjära. Tanken är att tjärlukten tar bort hundens naturliga lukt och då luktar inte fästingarna sig till hunden lika lätt. Ja, jag vet inte vad för radar fästingarna har för att söka upp sitt värddjur, men det känns bra att göra nåt.


Och jag tror faktiskt bärnstenshalsbanden (som inte kommit än) kan passa bra på berner. Förutom att det blir vackert till bernerns färger så tänker jag att bernerns typ av päls hyfsat lätt blir statisk. Jämförelsevis med tex en släthårig eller strävhårig ras eller en schäferpäls som har så mycket fett i sig?? Tror också att det är viktigt att tvätta hundarna ofta så att deras naturliga fett hålls borta. Ja, så tänker jag.


För övrigt så har aptiten förbättrats hos båda flickorna. Doris foder har förnyats...nu ny bättre formula  ...ja det låter ju bra, dessutom så är det 2 kg MINDRE i varje säck som antagligen kostar lika mycket...ja ja, vad kostar man inte på sina älsklingar! Det har gjort att fodret luktar och antagligen smakar (har inte smakat själv...) lite annorlunda. Nyhetens behag förbättrar aptiten...lägligt  . Vi får se hur länge det varar???


Penicillinkuren på 10 dagar tog slut i fredags MEEEEN min magkänsla sa att jag skulle fortsätta med ännu en 10-dagarskur utan avbrott. Och jag tycker verkligen att Doris tillstånd förbättrats succesivt. Det onda i nacken försvann omedelbart när penicillinet sattes in (förutom bakslaget som jag misstänker beror på att hon kräktes ut en daglig dos utan att jag såg). Jag tycker att jag mer och mer känner igen Doris nu, hon har succesivt blivit piggare. Det är så lömskt, hunden förändras så smygande, så först nu märker jag verkligen hur nedsatt Doris varit. Denna förändring ser ju inte veterinären lika tydligt på de korta besök vi varit där. När njurarna är överbelastade så får hunden en speciell lukt i munnen. Jag tycker även den blev sämre i takt med Doris försämring. Och nu tycker jag att lukten inte är lika tydlig längre. Den 19 april blir jag förhoppningsvis klokare.


Tyra mår bra.


Igår var Henrik och jag iväg en sväng till Motala. Lite vårekipering inför morgondagens Stockholmsresa. Skor med spiderman på, kalsonger med spiderman på, skärp med spiderman på, badbyxor (till sommaren) med spiderman på, keps fanns inte med spiderman så det blev Blixten Mc Queen på den. Jacka UTAN TRYCK lyckades jag muta på honom  . När jag sa att han var fin så svarade han; "Jag är inte fin....jag är SNYGG!!!". Goa skitunge. Så mycket underbara kommentarer man får höra!

Henrik vårsnygg!

  





Allt gott!//Emelie 

Av Emelie - 3 april 2010 18:20

  

Hade fått för mig att det var imorgon men det var visst igår!


Allt gott!  //Emelie 


  


 

Av Emelie - 2 april 2010 15:37

Ja, nog är våren på väg alltid. Men mycket snö ligger kvar. Ingen värme att tala om. Men ljuset  !


Igår åkte vi in en sväng till Linköping hela familjen. Massor med folk på gatorna. Folk satt tom ute och drack kaffe??? Våren känns i luften så folk blir som barn på julafton.  


Ett vårtecken har lyst med sin frånvaro än så länge...peppar peppar...och det är fästingarna. Skriver väl det här och så hittar jag första fetingen på golvet... Idag sprayade jag hundarna med en "hund-deo" som ska hålla krypen borta. Bärnstenshalsbanden har inte kommit än. Min plan är att kombinera bärnstenshalsband, tvätt minst varannan vecka med denna spray-deo mot fästingarna. Vi får se vem/vilka som vinner sommarens kamp???


Jag har varit lyckligt förskonad från fästingsjukdomar på mina hundar...tills nu. Jag har haft hund/berner sedan -98 och största delen flera samtidigt. Jag har genom åren blivit mer och mer blassé inför fästingarna. Jag har givetvis letat så gott och ofta jag kunnat, men många fetingar har rullat på golvet här hemma och i hundgården. De senaste åren har jag inte haft något medel alls på mina hundar. Men nu har jag fått smaka på fästingsjukdom, för det är ju det jag tror Doris njurproblem etc beror på.


Idag fick kameran följa med på promenaden, många bilder blev det. Märker att jag fotograferar stereotypt: Tyra står, Tyra närbild gånger 100...och alla bilder får ni stå ut med här i bloggen! Stackars er. Ibland har jag försökt förnya mig med lite andra typer av bilder, men idag blev det de gamla klassikerna. Båda flickorna har fått sin päls, är hyfsat rena och hyfsat fixade. Vardagsfina skulle man kunna säga. Så här är dagens resultat, som vanligt flest bilder på Tyra som också inleder.

   

Här en bild på Tyra tagen julen -08 för nästan 1½ år sen. Hon är ganska precis 1½ år gammal på denna bild. 12:e juni 2010 så blir Tyra 3 år. Kul att jämföra tycker jag!

  

Tyra idag.

   

   

   

Båda flickorna, Doris och Tyra.

 

Profilbild tagen för exakt två år sen av Terese.

  

Två närbilder blev det på Doris. Doris mår mycket bättre nu när hon ätit penicillinet ett tag. Aptiten är dock väldigt DÅLIG men jag går inte igång på det just nu då hon känns så pigg i övrigt.

   

   

Tyra igen...

      

   

 


   

  

   

Tyra vilar på snöhög.

  

Rickard innan han somnade i vagnen.

   

En fortsatt GLAD PÅSK önskar jag er!   //Emelie       

Av Emelie - 1 april 2010 23:10

  

  

  

  

Mina goa påskgubbar Rickard 1½ och Henrik 4 år  !


Allt gott önskar jag er i påsk!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards