Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 4 februari 2011

Av Emelie - 4 februari 2011 13:38

Idag har jag varit till veterinären med Dina. Dinas hosta vägrar ge sig. Jag tog tempen på Dina igår kväll och hon har feber, 39,5. Hon hade även över 39 grader i morse när jag tempade henne. Jag började misstänka att någon bakterie fått fäste och att hon behöver penicillin.


Åkte till veterinären idag som kände, klämde, lyssnade, kollade halsen och tog blodprov på Dina. Han konstaterade att det inte var någon större fara på taket, så vi avvaktar över helgen och kollar om Dinas feber sitter i. Har hon fortfarande feber på måndag så sätts penicillin in. Till saken hör att jag kollade tempen på alla mina tre hundar för en vecka sen och Tyra och Doris var då feberfria men inte Dina. Hoppas att det bara är viruset som är envist och att Dinas feber försvinner och hostan avtar av sig själv över helgen.


När jag nu ändå åkte med Dina till veterinären så lät jag Magnus, som "min" veterinär här i Borensberg heter, även kolla igenom Doris. Jag ville inte ta några blodprov men att han kände igenom buk och kollade slemhinnor och lyssnade på Doris...som fö inte visar några som helst tecken på sjukdom. När jag kom in i rummet med Doris så sa Magnus "här kommer underverket".


Magnus har ju följt Doris från sommaren -09 då hennes problem började. Han kunde idag konstatera att Doris slemhinnor såg helt normala ut, hon kändes helt normal i buk och lymfkörtlar och hon har gott hull, inte för gott dock, då Doris problem snarare varit att hon varit lite tunn i hullet. För Magnus liksom för mig så är detta ett under. Som hennes blodvärdestrend såg ut i somras kunde man inte annat än tro att det var på väg utför. Och så kommer jag in med en frisk hund 6 månader senare  


Helt utan vetenskapliga belägg så kan jag iallafall tacka min lyckliga stjärna att jag kom i kontakt med Irmeli och Fatima i somras. Sedan Doris och jag träffat dessa två kvinnor så har Doris bara mått bättre och bättre och nu har läget varit stabilt gott ett tag.


Mattes eget underverk  

  


Allt gott  //Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards