Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under april 2011

Av Emelie - 15 april 2011 16:17

Ooooops, blev visst en blogg till idag! Tack för alla tummar som hålls för oss på söndag   Vill ju så gärna att det ska gå bra för Malva först och främst.


Malva är här just nu. Hon fick följa med mig och Dina igår kväll till brukshundklubben på Dinas rallylydnadsträning. Imorgon blir det alltså tvätt och fix inför utställningen. Maria var med både igår till brukshundklubben och hon ska följa med mig som "hundhållare" på söndag till Västerås också, tusentack! Malva är en riktig liten kruttjej. Hon är så makalöst stark också! Och hon är liksom kullsyrran Tyra förtjust i att simma. Här i en lagom dyig damm i skogen...

Malva

 


  

Även nytvättade Tyra tog sig ett dopp i dy-dammen...

Malva är precis före löp. Mina flickor är som mest i gasen precis före löp, sen lugnar dom sig under och ännu mer efter löp. Märktes att flickorna är i lite olika hormonell fas... Här ser ni Malva först och syrran Tyra efter...

 

  

Malva på väg ur bild...

  

Dina och Doris

  

 

Doris är pigg och äter med aptit som en fullt frisk hund. Men jag känner på hennes andedräkt att njurarna inte är som dom ska. Känns ännu tydligare nu... Men hon verkar inte påverkad alls. Mitt underbara underverk  älskar...

       


Allt gott och en härlig helg tillönskas!//Emelie 



   

Av Emelie - 15 april 2011 12:43

Imorgon ska jag, Dina och Malva åka till Lotta för tvätt, fön och fix inför utställningen i Västerås på söndag. Dina har fortfarande sin fluffiga päls kvar.

   

Malva däremot är så urfälld som hon kan bli.

      

Vi får se om det går att göra underverk imorgon!?


Jag ställer inte mina hundar urfällda...egentligen. Men då jag planerar att para Malva när hon löper nu, så måste jag fixa en utställningsmerit på henne. Hon är utställd en gång men fick inte tillräckligt bra kvalitetspris då, mycket pga att hon inte trivdes i ringen. Jag har nu tränat henne lite. Hoppas att den biten ska funka bättre på söndag??? Men pälsen....suck....


Det är en officiell utställning 7 maj i Lidköping. Jag kan inte den helgen då jag har konsert på söndagen och repeterar på lördagen. MEN snälla gulliga Lotta har lovat att åka med Malva OM inte domaren tycker att Malva duger på söndag....håll gärna tummarna kära bloggläsare. Nästa officiella utställning som jag skulle kunna ta med Malva till är Karlskoga i början av juni...men misstänker att den är försent då meriten måste fixas innan parning....


För får inte Malva sin merit så blir det ingen parning då det är viktigt för mig att följa rasklubbens regler...även om Malva är en lika fin hund oavsett.


Så nu hoppas jag...och Lotta med Malvas kavaljer Gazton hoppas hon med!//Emelie

Av Emelie - 14 april 2011 22:44

Ultraljud på Tyra visade att det inte blir några valpar mellan henne och Barolo denna gång. Blir givetvis besviken då jag ställt in mig på det. Samtidigt så är det ju faktiskt ganska skönt också. Nu blir jag ju lite mer ledig under våren och försommaren vilket kan vara skönt, speciellt om vädret blir vackert. Kanske kan passa att ta en sväng till rasspecialen i Karlskoga med Dina också???


Jag har ju även planer på att para Tyras kullsyster Malva med Gazton. Malva har inte börjat löpa än men kan nog komma igång ganska snart. På söndag ska hon ställas ut officiellt i Västerås. Tyvärr är hon helt urfälld. Malva måste få minst ett good så att hon har tillräcklig utställningsmerit för sennenhundklubbens regler. Malva har genomgått en mentalbeskrivning som jag är väldigt nöjd med, men hon har inte fått tillräcklig miljöträning i utställningsringen så hon fick inte tillräcklig merit officiellt när jag ställde henne i unghundsklass för två år sen. På söndag blir det revansch...det var nämligen i Västerås för två år sen Malva fick sin trea. Men får Malva en trea på söndag så räcker det enligt det nya systemet!


Jag kommer nog att vara lite nervös på söndag...vilket kanske inte är så bra...men, men. Bara att hoppas att domaren tycker att Malva har tillräckligt med goda sidor!?


Gonatt//Emelie



Av Emelie - 13 april 2011 09:54

Tusentack allihop för era fina kommentarer angående Dogge. Jag vet inte om Dogges husse och matte läser min blogg men jag ska som sagt kontakta dom igen. Och jag hoppas ha fortsatt kontakt med dom i framtiden. Jätte fina människor.


Igår begav sig Doris och jag iväg till Fatima. Fatima ger Doris healing. Det är så härligt att se hur Doris tar emot och ger respons till Fatima under behandlingen. Då jag tagit emot healing själv och även gått kurser och givit healing så känner jag så väl igen enrgin. Jag fick mig en rejäl dos jag med hos Fatima!


Fatima känner som även jag ser; att Doris mår väldigt bra...trots sina dåliga värden. Veterinären sa att han kunde skriva ut medicin men jag ville ju inte det. Veterinären tycker inte det är fel. Han är av filosofin; ju mindre medicin ju bättre.


Jag tror ju att detta med healingen och homeopatmedlen balanserar upp hela Doris så bra, så hon funkar bra trots sina dåliga värden. Det blir en helt annan helhetsbehandling mot att tex ge en medicin för att stärka upp en krämpa/organ men den ger istället en annan biverkning. Då kommer ju hunden i obalans och har hunden inga reserver så kan den inte styra upp den balansen.


Homeopatmedel och healing jobbar energetiskt och balanserar hela individen. Det är ingen substans utan energi. Irmeli förklarade lite hur det där med homeopatmedel fungerar. Och jag ska ärligt erkänna att jag inte var helt med i alla svängar. Men så mycket förstår jag att man utvinner energi ur växter genom att man koncentrerar energin genom en speciell process där växterna späds med alkohol x antal gånger. Sedan finns det olika styrkor av alla medel. Doris tex har ett medel som är hennes medel. Det passar till just Doris personlighet med just Doris problematik. Medlet löses i vatten och jag erbjuder Doris några droppar varje kväll...ibland tar hon ibland inte. Doris är väldigt försiktig och vill ha små doser sällan. Och vill hon INTE ha ett medel så är hon väldigt tydlig.


Dom jag konsulterat som arbetar med healing hänvisar alltid till läkare/veterinär för diagnos först. Och dom är väldigt tydliga med hur dom eventuellt kan hjälpa. Både Irmeli och Fatima sa tex att cancer kan dom inte råda någon bot på. Men dom kan eventuellt lindra under processen.


Jag har ju både konsulterat flera veterinärer och gjort omfattande undersökningar när det gäller Doris. En diagnos kan inte ställas. Jag har behandlat Doris med penicillinet Ronaxan i två omgångar. Givit henne Fortekor för att avlasta njurarna och avmaskat henne med Axilur pga misstanke om hakmask. För varje gång jag tagit nya blodvärden så har värdena varit sämre och även Doris tacklade långsamt av.


Men sedan jag konsulterade Irmeli och Fatima i juni/juli 10 har jag sett att Doris mått mycket bättre. Jag hade ju givetvis hoppats att detta skulle avspegla sig i hennes värden också. Men njurvärdena hade istället försämrats drastiskt. De övriga värdena vill jag som sagt inte veta något om men jag misstänker ju...


Oavsett så mår Doris bra NU och jag kan inte spekulera i hur länge för då mår jag PISS rent ut sagt. Och varför ska jag gå och oroa mig när Doris uppenbarligen lever livet i 180???? Det verkar ju urbota dumt.


Det viktiga är att alltid kontakta veterinär när du är orolig för din hund. Jag gör allt i samråd med min veterinär. Jag har förut vid flera tillfällen även diskuterat att ta bort Doris då jag bara såg en långsam försämring och inte ville att hennes sista tid på jorden skulle vara en långsam process där hon bara mår sämre och sämre... Men som tur var så vägrade Magnus då han menade att Doris mådde alldeles för bra för det. Nu känner jag inte alls så. Jag känner att Doris har ett fullgott friskt liv...trots sina värden.


Allt gott!//Emelie



Av Emelie - 11 april 2011 15:03

Igår kväll ringde Fina Rossinas Dogge af Smejlyckas husse. Han hade ett tungt besked att lämna. Deras Dogge hade fått somna hos veterinären i lördags. Dogge är kullbror med Doris, alltså bara 5 år gammal. Dogge hade blivit tröttare och hängigare under en tid. Dom skulle egentligen kolla upp honom som idag måndag, men kände att dom inte ville vänta längre i lördags. Dogges blodprov var helt åt fanders...ja det känner vi ju till... Men det visade sig att Dogges mjälte var kraftigt förstorad. Det syntes även förändringar på lungorna. Diagnosen från veterinären blev cancer som utgått från mjälten. Dogge kommer inte att obduceras. Jag ska däremot be om hans journaler...blev inte att jag tog upp det igår när hussen ringde. Men då det är viktigt för dokumetationen i sshk:s hälsoregister så kommer jag att ringa tillbaka och be om detta.


Tungt när unga individer går bort. Dogges kullsyster Disney gick bort i november förra året pga en tumör på mjälten som gjorde att mjälten sprack. Tumör och mjälte opererades först bort, men det visade sig att tumören var av elak form och cancern spred sig efter operationen. Disney fick somna inte ens 5 år fyllda. Disney obducerades så vi vet exakt vilken cancerform hon fick.


På en annan kullsyster, Daisy af Smejlycka "Grrrlie", upptäcktes det en liiiiten prick på mjälten när dom gjorde ultraljud på Grrrlie efter parning (inga valpar). Det visade sig att pricken växte när nytt ultraljud gjordes efter en vecka. Då inget konstigt kunde noteras på de andra organen och eller i blodbilden så opererade man bort mjälten och tumören skickades in för analys. Tumören visade sig vara godartad. Men även en godartad tumör kan växa sig så stor att mjälten spricker och läget blir livshotande. Grrrlie lever och mår vad jag vet bra idag. Detta var för ca 1½ år sen.


Klart man hajjar till när man ser att tre i en kull (på 9) fått tumör av olika (???) slag på mjälten.


Jag vill tacka Dogges husse och matte som givit Dogge det bästa livet. Dogge var väldigt lik sin coole far, både i utseende och i temperament.


Stor tröstekram//Emelie


Av Emelie - 9 april 2011 17:55

På hundfronten så är allt väl. Min oro för Doris aktiverades rejält efter provtagningen, så min oro har gått lite upp och ner de senaste dagarna. Jag jobbar med att se till Doris levnadsglädje och synbara hälsa och inte gå igång och börja fundera på när...... Igår var det ner och idag lite uppåt igen. Doris hälsa svajar inte, utan min oro för Doris. Igår hade Doris kräkts lite galla på morgonen vilket mina flickor gör ibland, men för att det var Doris så börjar jag ju tro att Doris ska fortsätta med det och så skenar min oro iväg DIREKT trots att Doris äter sin mat som vanligt och springer med svansen i topp på promenaderna.


I förrgår började Dina och jag i rallylydnadskurs. Idag har vi tränat lite. Och jag känner mer och mer att detta är vår grej! Av många skäl som jag inte tänker fördjupa mig i nu. Men jag tycker att det är himla kul att rallylydnad ska bli en officiell hundsport, vilket innebär att meriterna man eventuellt skaffar sig i denna gren blir officiella!!! Jag har ju även anmält Dina till tävlingslydnads-kurs men känner mer och mer att jag hellre fokuserar bara på rallylydnaden. Samtidigt så är det ju inte fel att prova på den "vanliga" tävlingslydnaden heller. Dina är så extremt lyhörd för mitt kroppsspråk och inte alls för mina ord-kommandon (känns det som iallafall) vilket jag känt som ett handikapp i vanlig lydnad, men det är bara en tillgång i rallylydnaden.


Idag var det en artikel om Stefan i dagens corren och även ett inslag i lokal-tv 24 corren... spana in!


Ha en härlig helg kära vänner!//Emelie

Av Emelie - 8 april 2011 13:35

De två senaste dagarna har det blåst ordentligt! Bra för snön och isen som smälter fortare. En stor del av skogen stod i vatten såg jag idag på promenaden och alla bäckar svämmar nästan över. Och så härligt att se både blåsippa och tussilago!


Igår började Dina och jag en av vårens två kurser. Rallylydnad. Känns faktiskt mer inspirerande och passande för min del än den vanliga tävlingslydnaden. Känns lättare att träna in momenten, speciellt som man hela tiden får visa med händer samtidigt som man får säga kommandon samtidigt som man får berömma även på tävling. Men man får INTE ha godis på tävling. Lite kul att höra att rallylydnad dessutom ska bli en officiell hundsport fom 1:a juli i år! Då blir eventuella rallylydnadsmeriter officiella! Jag har även anmält mig och Dina till en tävlingslydnadskurs i vår. Så nu är det bara att ta tag i träningen mellan kurstillfällena!


Nu ska jag äta lite lunch för att sedan bege mig till Linköping och öva lite Bach....härligt!


Vi skulle ju åkt till Fatima idag jag och Doris. Men Fatima har fullt upp att krya på sig själv från en envis förkylning. Kryapåkramar och vi ses nästa vecka istället!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 7 april 2011 09:26

Tack för era kloka stöttande kommentarer kära vänner! Tre av er har/har haft en Fina Rossinas och jag är så tacksam för er och alla mina fina valpköpare.


Jag känner verkligen att jag gör det jag är övertygad om att Doris mår bäst av. Och det känner jag att även veterinären är överens med mig om. Sen tror inte han att healing eller homeopatmedel gör varken till eller ifrån. Jag har ju följt och sett Doris på nära håll hela tiden och hon mår idag mycket bättre än hon gjorde för 10 månader sen trots att njurvärdena försämrats...mycket.


Men, men...värdena är glömda och förträngda.


På fredag ska vi till Fatima. Och Doris njuuuuuter av Fatimas healing. Sedan har jag en repetition i Linköping i en kyrka. Eftersom att man inte får ta in hundar i kyrkan så får Doris vara på "Pensionat Ledberg" vars dörrar alltid står vidöppna för mina flickor som även ääääälskar att vara där! Tusen tack Marie och Lars och jag vet att Maries hjärta klappar lite extra för Doris som har samma mamma som deras älskade Zero. Och kärleken är besvarad.


Tack!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards