Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 21 maj 2011

Av Emelie - 21 maj 2011 12:41

Känner att jag vill förklara lite. Vet att min humor kan var lite långsökt och svårförståelig ibland    


Motorsåg kontra Bach i radion var bara min parallell som jag tyckte var lite ironiskt rolig. Stefan och jag håller ju på med vitt skilda konstformer vilka givetvis inte kan jämföras på något vis. Stefans motorsågskonst lockar media mycket mer, vilket jag också förstår. Vi klassiska musiker är ju vana att agera "den missförstådda konstnären"   Tycker just den lite bittra inställningen som jag mött hos andra som håller på med "finkultur"  är lite pinsam faktiskt. Jag ser det lite som mitt "kall" att ändra lite på denna inställning som jag tycker både förstärkts av utövare och av publik. Utövare kan ibland ha en inställning som att "det vi gör är lite finare och bättre". Och publiken känner sig då givetvis lite utestängda; som att dom måste förstå något för att ta till sig detta. Och så uppstår missförståndet att viss musik/konst kräver förståelse för att ta till sig. Och då blir den typen av musik svårlyssnad och inte så intressant för allmänheten.


Att vi spelade in Bachs flöjtsonater var för att vi kände en sådan otrolig glädje när vi spelade denna musik tillsammans. Denna glädje vill man ju gärna sprida till alla! När jag ringde Radio Östergötlands programchef så ifrågasatte hon just deras kanal som forum, att jag kanske skulle kontakta P2. Men jag vill ju att lyssnare som kanske ännu inte förstått att dom gillar Bach ska få höra denna musik! Dom som lyssnar på P2 vet ju redan att dom gillar klassisk musik!


Men nu hoppas jag att reportern hör av sig som han sa att han skulle göra och att vi får komma till radion och prata och spela lite från skivan.


Igår tog jag några bilder på hundarna. Mamma Tyra med sin dotter Dina.

      Tyra luktar på äppelblommorna

    Dina vacker i kvällssolen

          //Emelie 





Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards