Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 1 mars 2008

Av Emelie - 1 mars 2008 13:57

Ja, februari har minst sagt varit lite nedslående med 4 st i F-kullen som fått hjärnhinneinflammation. Det som ändå känns bra i det hela är att alla fyra fått snabb diagnos och rätt behandling har påbörjats direkt, alla fyra har dessutom svarat snabbt och bra på behandlingen. Detta bådar gott och för att dom ska bli helt friska. Alla går nu på en lång kortisonbehandling som långsamt ska trappas ner, det viktiga är ju att dom håller sig friska när kortisonbehandlingen är slut. Det verkar som om den femte "paddvalpen" klarat sig. Även detta hoppas jag innerligt håller i sig. Det är väl inte dags att ropa hej än, men jag har gott hopp!


Här hemma är väl hälsostatusen på hundgänget under kontroll. Fjollans knä läker över förväntan. Det viktiga är nu att bygga upp muskler på rätt sätt. Det är ett bra tag kvar innan hon får springa lös och hoppa och fara som hon brukar men jag räknar med att den dagen kommer! Byggandet av muskler går lite långsamt då jag har svårt att få till det optimala träningsschemat, men jag gör så gott jag kan och det går åt rätt håll! Fjollan simmar ju en gång i veckan och detta har resulterat i en ytlig öroninflammation som nu behandlas med bakteriedödande örondroppar. Såret hon hade på manken är helt läkt sen ett bra tag tillbaka.


Bimbo mår bra. Hon har haft lite rinniga ögon till och från under vintern men jag tror att det gett med sig helt och hållet nu.


Även Doris mår bra. Även hon har haft några slängar med rinniga ögon, men som sagt, tror att det är över nu.


Tyra mår bra och har liksom Bimbo och Doris haft rinniga ögon till och från. Hennes ögon rinner inte nu men är lite röda och svullna så hon behandlas med ögondroppar som förhoppningsvis ska ta ner svullnad och dämpa det röda.


Fritz mår bra. Han går ju på sin kortisonbehandling som gör att han musklat ur rejält, men han hänger med på våra promenader och är pigg och glad. Kortisonet gör även att hunden får ökad törst och hunger. Men nästa vecka halveras Fritz nuvarande kortisondos och i och med detta så kommer kortisonets biverkningar att succesivt minska för att sen helt försvinna. Jag har gott hopp om att Fritz (och hans bröder) kommer att bli helt friska efter avslutad behandling.


Vi är nyss hemkomna efter en härlig promenad i skogen! Även Fjollan hänger med, men i koppel. Det finns inget härligare än att se sina berner springa, flyga och fara i skogen! Lyckan lyser om dom! Även om solen idag lös med sin frånvaro så njöt vi alla i fulla drag!


Våren är ju här, för tidig men känns skönt att få njuta av vårkänslorna! Njut av nuet!//Emelie










Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards