Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 10 januari 2009

Världens finaste Fritzon

Av Emelie - 10 januari 2009 17:12

Så äntligen blev det av! Idag åkte jag, Rickard, Fjollan och Doris till Rejmyre för att hälsa på Fine Fritz eller Fritzon som han numera kallas.


Och så fint han bor! På en liten gård vid en liten sjö. Och så bra han mår! Matte Eleonora...

Fritz med sin matte. Man blir flåsig av att ha två tjejer på besök sa Fritz! 

...och dagmatte Dagmar...

Rickard sitter i Fritzons dagmattes knä.

...berättar lyriskt om deras älskade Fritzon. Gammelmatte och uppfödare Emelie sitter lyriskt och lyssnar. Fritz är så lydig så det är synd om honom säger matte. Dagmar berättar om bilar som stannar bara för att beundra hennes fina hund och hur lätt Fritz är att ha, han är alltid lös och kommer direkt när man ropar. Det enda matte klagade på var att Fritz skulle kunna vakta lite bättre, han skäller ju inte ens när det ringer på dörren.


Som ni förstår så hade vi ganska trevligt. Att det bjöds på svampfyllda crèpes och gott fika med hembakt saffransbröd och kakor gjorde inte besöket mindre trivsamt på något vis.


Tyra fick inte följa med då jag märkt att hon markerat lite på höger fram i några dagar. Det har varit så lite så jag har inte låtit henne vila tillräckligt, jag har trott att det ska ge sig. Nu är det VILA och endast koppelrastningar som gäller så att hon blir helt bra snart, hon ska ju trava fint om en månad i Sala. Men husse koppekrastade henne genom att gå drev, men han lovade mig att det var ett kort drev...hmmm... Iallafall så sköt Stefans bror en älgkalv som Stefan och Tyra drev fram.


Fritz är en riktigt tjusig kille. Han var inte lättfångad på bild. Han var väldigt intresserad av Doris och Fjollans rumpor. Men här står han fint även om bakgrunden blev lite tråkig.

Världens snällaste hund med världens vackraste ögon!


Tusen tack för den här gången!//Emelie



         

 
 
Lena

Lena

10 januari 2009 22:08

Det är inte utan att man blir lite rörd ang.Fritzon Sån tur att hans matte ringde till mej och sa att hon letade en ny hund eftersom Bizze inte fanns längre. Ibland är det nog ödet som styr mycket tror jag. Det var meningen att han skulle till Reijmyre och få det lika bra som Bizze hade haft det hos dessa goa kvinnor.

Kram från Lena !!!

http://www.heimarkenskennel.se

 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

11 januari 2009 09:20

Vilken fiiiin Fritzon. Vi har ju träffat honom några gånger och det är en härlig kille. Vår Zero (Fritzon´s brorsa) och Fritzon fick ju en heldag i Medevi i maj. Mycket lek o bus vid Vättern´s strand som passerades under promenaden.

Zero har det vääääldigt jobbigt just nu. Wachtel-tiken Nova (300 m bort) befinner sig i höglöp i skrivande stund och sedan igår kväll är det inte enbart matvägran som gäller, nej nu ska det pipas o gny oxå.
Men bara jag skrivit klart denna kommentar så lastar jag in underbare Zero i bilen för att åka och gå 5 km spåret i Olstorp, Ljungsbro. Sen tar vi nog en fika hos mina föräldrar. Då kan Zero o Bamse leka av sig lite frustration.......ja, se hanar......

Ha en bra dag!

 
Sanna

Sanna

11 januari 2009 09:49

Fin kille! Skönt att han verkligen tycks ha hittat Hem med stort H - det är han värd.
Kramar från oss.

http://www.bernerbloggen.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

11 januari 2009 10:09

Så härligt han har det Fritzon! Han är väldigt vacker och låter som en mycket underbar hund. Kommer du eller någon annan på hur man får dem att vakta så är det bara att säga till ;).. Ha en fortsatt härlig söndag!
kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Annelie

Annelie

14 januari 2009 19:09

Gott att se att ens valpar har det bra.
Hoppas att tyra blir bättre i sitt ben och att det går bra i Sala.
Nu har våran dator gett med sig och jag är med i spelet igen *S*.
Ha det gott

http://vitaalvanskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards