Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 18 mars 2010

Rickard

Av Emelie - 18 mars 2010 10:04

Det är inte alltid så lätt att ställa säker diagnos och det beror inte på att veterinärerna inte kan sin sak utan att det inte är så lätt att ta prov och få svar alla gånger. Borrelia är en sådan sjukdom som uppenbarlingen kan yttra sig på alla möjliga olika vis och grader och former och enligt vissa veterinärer så används borrelia som "slaskdiagnos" när man inte säkert kan säga vad hunden lider av. Det enda provet man kan ta är mätning av antikroppar men det ger ju ingen säker diagnos. 


I Doris fall så tror veterinären att det är fodret som gör att Doris nu mår bra och jag tror att penicillinet har bidragit en stor del  . Och som sagt, just nu vill jag inte ta några blodprover för att se hur Doris värden ser ut. Jag vågar inte ens ta tempen på Doris. Hon äter och mår bra, det får räcka för nu. Kli i öronen har hon men jag fortsätter med öronmedlet och hoppas att kliet avtar. Hon ömmar inte och det är inte geggigt i öronen men lite irriterat verkar det.


Igår tog jag kameran med på promenaden. Inga hundbilder blev det men två bilder på Rickard  . Rickard är nu en bestämd 1½ åring som tydligt säger NEJ och skakar på huvudet. Det har han gjort länge. Nu går han för fullt, det har han inte gjort lika länge. Magen mår bra utan mjölk. Antalet bajsningar om dan har minskat de senaste veckorna. Skönt. Att byta kissblöja är en lyx som jag kan räkna på min ena hand när det gäller Rickard. Men gångerna har ökat drastiskt de senaste veckorna .


Tyra mår bra. Tid för ultraljud är beställt. 31 mars. Ujujuj så besviken jag skulle bli om där är tomt  . Men desto gladare om där är några små Tyra och Lacoste valpisar på G  . Som sagt, snart får jag veta...fast det känns långt dit.


Rickard nerbäddad i vagnen. Tänk va skönt det ska bli med VÄRME!!! Läääängtar!

  

  

Slippa overaller och mössor och vantar som ska tas på ålande skrikande ungar...  ...


Nehej, har en ilsken 1½-åring här som vill att jag ägnar mig åt honom istället...


Allt gott!//Emelie

 
 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

18 mars 2010 15:47

Vilken solstråle!!! (på bilderna i alla fall, hihi).

Ja vinter i all ära men nu är man liksom rätt så mätt på all snö, is, halka etc. Vill ha vår o värme, ta med Zero till skogs igen när man äntligen kan ta sig fram och klon är i fin läkning (ser t o m den nya på väg ut).
Men med värmen vaknar ju dom små "asen" (fästingarna) tyvärr. Men det får bli ett senare problem.

Skönt att Doris mår bra och lever livet.
Ska bli spännande att höra om ultraljudsresultatet.

Ha en bra dag!

 
Sandra

Sandra

18 mars 2010 18:02

Så söt han är Rickard! Tänk om man hade kunna utrota dessa små äckliga fästingar, det hade minsann gjort susen fast vem sitter på dessa befongenheter tros ;).. Det gäller nog bara att plocka så fort de visar sig..

Kram

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Lena Heimark

Lena Heimark

18 mars 2010 19:31

Har läst att det var en fiskmås art som åt fästingar men den arten har tyvärr dött ut,synd men inte så konstigt med tanke på vad dom fick i sej.
Rickard är söt som socker!!!
Här är lillebror sjuk igen, hög feber och hosta. Jag blir tokig snart på dessa baciller.

Kram Lena !!!

http://www.heimarkenskennel.se

 
Camilla

Camilla

18 mars 2010 21:40

Det är helt otroligt vad söt han är Rickard ... du har två riktigt fina söner ... dom får det nog jobbigt med tjejerna då dom kommer i den åldern ;O) .
Håller ju med dig då det gäller proverna som du vet ... så länge hon mår bra och inte visar några andra tecken så är det bara att njta av henne .
Kram och må så gott .
Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards