Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under juli 2011

Av Emelie - 29 juli 2011 18:47

Idag tog jag med mig både pojkar och hundar till Medevi. Alla småkusiner är nämligen där så framförallt Henrik vill ju leka. Jag lämnade barnen för lek och tog med mig hundarna för promenad. Regnet öste ner så vi var ganska ensamma på "vår" runda runt Torpaudden.


När vi åkte till Medevi så passerade vi en vallningstävling. På vägen hem stannade jag och tog några kort på det ekipaget som tävlade just då.


Tror det precis börjat nu.

            Sen vallade hunden på. "Herden" visslade och kommenderade höger och vänster och kom och stanna, och vad jag såg och hörde så lydde hunden direkt.


Det såg dock en aning oredigt ut bland kossorna ett tag för ett ovant öga som mitt...fast jag vet inte??


Helt plötsligt så strukturerades allt upp och hunden vallade kossorna mellan två dinosaurie-ägg.

    Och så hörde jag domaren (som sitter) säga att det var färdigt och "herden" kallade in sin hund.

  En så fin och duktig hund!

    Vet inte alls hur dom klarade sig poängmässigt? Inga applåder fick dom och inget beröm fick hunden av "herden" när den jobbat färdigt. Men nog var det en duktig hund, så mycket såg jag iallafall! Kanske är inte det praxis på sådana här tävlingar att applådera och berömma hunden? På sennendragtävlingar så applåderar vi och berömmer hundarna med pussar och klappar och trycker i godis...fast bara mellan momenten förstås. 


Lägger in länk till Dagboksgästen för sista gången idag... I morse var sista morgonen jag blev uppringd kvart i sju för att vara denna veckas dagboksgäst. Det har varit trevligt och jag gillar dagens programledare Lasse Fredriksson. Jag hade lite tur att jag bara fick den andre en morgon, han skulle ha varit två mornar. Det var väl inget fel på den andre men jag gillade att prata med Lasse mer.


Appropå nåt helt annat...vi har en leksakselefant som kan prata. Nu helt plötsligt så har den börjat tala norska??? Vet inte om batterierna håller på att ta slut efter några år, men lite spooky är det allt!?

Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 28 juli 2011 15:15

Rickard brukar ofta hjälpa mig att ge hundarna mat. Jag har lärt Dina att vänta på varsågod men inte Tyra så Rickard får ge Tyra.


Men iom att jag...som jag inte trodde...har börjat träna med Tyra mer än utställning så har jag nu i några veckors tid börjat traggla sitt med Tyra... På utställning vill man ju INTE att hunden ska sitta utan stå, så jag har varit löjligt noga med att bara belöna när Tyra står. Om det beror på det eller någon annan ovilja att sitta, men Tyra står MYCKET hellre än sitter. Kom tom på henne att stå och klia sig vid örat idag tills hon nästan ramlade ner på rumpan.


Men Rickard har anammat min träning, så nu får Tyra sittkommandon från alla håll när hon ska få mat... Och faktiskt....hon börjar sätta sig nu efter en hel del om och men, men det blir ingen mat förräns hon sätter sig.


Rickard var med mig till sjön en sväng med hundarna tidigare idag. Han kastar kottar...

     


        Dina gillar det där med kottkastande...

    Rickard filosoferar

    Henrik vid kägelbanan i Medevi igår

 

Idag var det näst sista morgonen som Dagboksgäst .


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 27 juli 2011 22:38

Idag åkte jag med pojkarna och hundarna till en sjö här i närheten. En helt ok badsjö. Jag brukar bada med hundarna vid ett ställe vid denna sjö men idag åkte vi till ett annat ställe. Det är som en liten strand. Det har varit en kommunal strand men nu underhålls den inte längre. Vi var helt ensamma där trots att det var riktigt skönt badväder idag!


Jag tog några bilder. Tycker att bilderna som blir bra blir bättre än förr men fler blir suddiga. Men som sagt jag lär mig väl med övning.

Dina

        Tyra

          Dina igen

          Henrik

      Rickard

     

I morse kvart i sju ringde dom från Radio Östergötland igen. Det var en annan programledare i morse och jag var något förvirrad i inledningen...skyller på den arla morgontimmen. Blir samme som idag imorgon bitti men tror den förste kommer tillbaka till fredag (hoppas jag...) som blir sista morgonen. Vad jag ska sova på lördag! Nu ska jag gå och lägga mig. Jag går upp en timme innan dom ringer men känner mig ändå alldeles mosig i huvudet när dom ringer.


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 26 juli 2011 07:32

Uppe med tuppen är jag denna vecka. Som obotlig B-människa så är jag INTE den morgonpigga typen. Hörde på radion nån gång att vi människor delas in i A- och B-. A-människor är de morgonpigga och B-människor är vi morgontrötta.


Men denna vecka är jag ju Dagboksgäst 


Jag har fått ännu ett härligt mail från Millas matte och husse. Några bilder följde med. Milla är liksom kullsyster Dina en glad och livlig tjej som njuter av livet. Flyger och far och hoppar gärna upp på stenar, ju högre ju bättre! Milla är verkligen lik sin mor Tyra.

  


Nu har även obduktionsresultatet kommit. Doris obduktion. Doris kom in till SVA där dom utför obduktionen i tid, men veterinärstationen här i Borensberg har inga möjligheter att kyla ner kroppen som egentligen krävs för att den ska kunna bevaras i ett skick så att en korrekt obduktion kan utföras. Det hade hunnit bli allt för mycket förändringar på Doris vävnader efter döden för att en obduktion skulle kunna ge ett riktigt svar.


Så vitt dom kunde se fanns inga förändringar i form av cancer någonstans på Doris. Dödsorsaken var att njurarna slutade fungera, men varför får jag inget svar på.


Det viktigaste är att Doris fick ett liv som hon fick leva fullt ut som den äventyrshund hon var och avskedet blev det finaste både för Doris och för mig.


Doris längst till höger tillsammans med Dina i mitten och Tyra till vänster 11 februari 2011, två månader innan hon åldrades 10 år på tre dagar och stilla viftandes på svansen fick somna in...gud vad jag älskar mina hundar....

 

  //Emelie


Av Emelie - 25 juli 2011 08:16

På väg hem från draglägret i Moheda fick jag ett sorgligt sms. Fina Rossinas Bill "Molltass" fick i fredags lämna sitt liv här på jorden. Molltass fick för ett år sen diagnos spondylos (tror jag det stavas??) i ryggen. Han har sedan dess medicinerats men fick svårare och svårare att använda sin bakdel så i fredags bestämde familjen att han skulle få slippa mer lidande. Molltass blev 8 år 26 juni. Stor varm kram till Molltass familj och vi hörs i veckan  


I morse var det min första morgon som dagboksgäst . Jag kommer att bli uppringd av P4 Radio Östergötland varje vardagmorgon denna veckan.


Snart blir jag uppringd av vårdcentralen. Jag måste kolla upp mitt onda i lederna. Har aldrig haft något sådant här förut.


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 24 juli 2011 21:06

I fredags begav vi oss hela familjen mot Moheda och det årliga draglägret där! Eldsjälarna Anita och Bengt Mårtensson anordnar detta läger. Och nu när även Malva gick tom så kunde vi ju åka dit hela familjen!


Där var ett rejält gäng härliga bernermänniskor...och där var även några härliga entelbuchermänniskor (tror jag...blandar ihop de två mindre sennenraserna).


Tyvärr så fick jag fruktansvärd ledvärk under fredagkvällen och natten mot lördagen. Trodde först inte att jag skulle klara av att vara med. Jag åkte till vårdcentralen i Växjö lördag morgon men dom kunde inte göra så mycket mer än ta ett crp. Det låg normalt. Så jag köpte ipren (som jag inte tagit med mig) och med hjälp av värktabletter så kände jag att det funkade att vara med! Jag hade verkligen sett fram emot denna helg så det gladde mig verkligen. Och Henrik och Rickard hade hittat två jämnåriga killar som dom hade kul ihop med! Och Stefan har inga större problem att hitta lekkompisar han heller.


Men imorgon kontaktar jag vårdcentralen för lite utförligare provtagningar för det känns inte bra. Framförallt händerna värker. Så som det är nu kan jag inte spela  .


När jag kom lite senare på lördagen efter att ha varit på vårdcentralen i Växjö så fick jag några riktigt goda träningstips om hur jag ska träna Tyra. Något jag ska träna med Tyra är vanlig allmänlydnad för jag har pinsamt dålig sådan på henne. Dina har jag tränat in några olika vardagsgrejer med, men i princip inget på Tyra. Jag har dock märkt på Tyra när vi varit på utställning att hon gillar att ha en uppgift. Och det här med draget ÄLSKAR hon, hon blir helt upprymd av glädje när jag ska koppla på henne dragselen.


Jag hade även med hjälp av Ing-Marie Jonnsson som har Qurry och Milla fått ner Rallylydnadsgrejerna jag köpt, Milla var fö den enda hund som jag fick med på bild från helgen, Millas mamma Qurry skymtar bakom.

  Ing-Marie och hennes man Otto tog ner rallylydnadsställningarna och skyltarna som jag införskaffat i deras husvagn. Så hon och jag visade lite rallylydnad för några intresserade på lördagen.


Sedan blev det helt plötsligt dags för tävling! Det inofficiella Allmändraget anordnades både lördag och söndag. Jag ville knappt ställa upp eftersom att jag knappt tränat med Tyra alls och vi klarade det förra gången. Men så kändes det allt för tråkigt att fega ur. Så döm om min förvåning när Tyra klarade det IGEN!!! Stolt blir jag ju som en tupp!! 


Jag tränade lite drag med Tyra dan efter på söndagen, men vi åkte hem innan Allmändraget gick på söndagen. Jag märker på Tyra att hon har svårt när det är störning runt omkring med fler som tränar. Så det vi klarade på tävling dan innan fixade vi inte på träningen dan efter! Tror faktiskt det är därför det går så bra på tävling, då är vi själva utan störning och hon börjar förstå kommandona. Det är bara att träna ofta och korta pass, men det är faktiskt inte helt lätt att få till träningstillfällen som mitt liv ser ut nu. Nu har jag anmält Dina till Rallylydnadstävlingar 6:e augusti också så träning med Dina får prioriteras den närmsta tiden. Och som jag mår nu har jag definitivt INTE tid med...


Sist här i bloggen så vill jag sända allt ljus och all tröst som finns till de drabbade i Norge. Så obeskrivligt fruktansvärt det som hänt  //Emelie

Av Emelie - 21 juli 2011 14:31

Jag har nu helt förstått vad jag ska göra i radion nästa vecka. Varje vardagmorgon vid kvart i sju har radio Östergötland en person dom ringer och pratar med några minuter, denne person kallas Dagboksgästen. Det är en ny gäst varje vecka.


Jag fick ett mail från Lisa Tilling på radion med en fråga om jag ville vara nästa veckas Dagboksgäst vilket jag givetvis nappade på, jag har ju så mycket intressant att prata om...


Det som sägs på radion läggs sedan ut på Radio Östergötlands hemsida under Dagboksgästen


Det kommer inte vara Lisa Tilling som är programledare utan två olika andra vad jag förstod...minns ej namnen nu men lär väl märka tjugo i sju på måndag, tisdag, onsdag...och jag som är morgontrött....


Då helgen kommer att vara späckad med hundaktiviteter så kommer det bli en del prat om mina hundar också. Men jag vill ju givetvis berätta om vår skiva och våra konserter vi har i slutet av augusti. Jag önskar ju lite att öppna öronen på en bredare publik för den klassiska kammarmusiken. Och just nu är det ju Bachsonaterna som gäller för min del.


Ha en skön helg allihop...hoppas på uppehåll!//Emelie

Av Emelie - 19 juli 2011 23:20

Ett namn som passar Dina allt för väl. Både på gott och på mindre gott... Fast jag gillar ju denna typen. Härlig är hon. Som Berras matte påpekade...jag har nog fått en Berra i Dina. Och man kan ju önska att hon håller sig pigg lika länge också!


Idag var jag en sväng till Irmeli med Dina, homeopaten jag kommit i kontakt med i samband med Doris sjukdom. Jag har under det senaste året använt homeopatmedel till både det ena och det andra på hundarna.

Bla så behandlade jag Dinas odiagnostiserade magåkomma förra sommaren med homeopatiskt maskmedel, det enda maskmedel hon fö tålde då. Och jag såg en hel del hakmask komma ut.


Och jag behandlar hundarna med homeopatiskt medel mot fästingar nu. Även om dom får fästingar så funkar detta medel så bra så att dom skyddas mot fästingburna sjukdomar...trolleri eller buffel och båg??? Ja jag tror på det iallafall och känner mig trygg med att kunna ge dom detta. Samma medel är även bra mot allehanda knölar på huden och Dinas knöl trillade ju bort...visserligen så smörjde jag med kortison morgon och kväll i 13 dagar också, men jag ökade även dosen av det homeopatiska fästingmedlet...


Efter knölen som fö verkar läka ihop väldigt fint och den totala urfällningen Dina har haft nu så känner jag att hon behöver stärkas upp lite. Så detta var ett litet "lyxbesök" hos homeopaten men kändes ändå nödvändigt. Dina verkar inte sjuk på nåt vis...tvärtom.


Vill knappt visa henne i hela hennes prakt nu och har inte lyckats få någon riktigt bra ståbild heller, men här en lite suddig på Dina som visst BARA var päls!!!

  Tänk att hon bara fått very good och ett excellent i juniorklassen på fyra officiella utställningar varav två rasspecialer!!!

Har nog inte sett en så urfälld berner sen Rossina fällde efter sina 13 valpar och togs för en blandras på vår första sennenträff här i Östergötland!


Än har hon inte slutat fälla men det har avtagit...


Förresten...om ni är morgonpigga och bor i Östergötland...nästa vecka så pratar jag med programledaren Lisa Tilling i P4 Radio Östergötland kl. 6.40 varje morgon. Men var lugna, jag påminner igen!


Allt gott!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards