Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under oktober 2008

Av Emelie - 12 oktober 2008 15:37

med min nya fina kamera. Synd bara att flickorna är i sin sämsta pälskondition.


Jag har verkligen liiiiidit av den urusla bildkvalitén ni har fått stå ut med här i bloggen. Och då pratar jag om bilderna jag har tagit. Men nu har jag finfina grejer minsann! Dessutom följde en cd med som jag laddade in ett retuscheringsprogram i datorn med, så jag kan nu både beskära och mixtra lite med skärpa och ljus på bilderna. Det är mycket jag fortfarande INTE kan, både med kameran och retuscheringsprogrammet men se så mycket finare mina flickor blivit!

Husse har, som jag berättat för många bloggar sedan, gjutit en altan till de tre vackra. Perfekt läge tycker flickorna! Altanörren på hundrummet har flyttats och ett fönster har satts in där dörren var förut.


Idag åkte vi en sväng till Medevi. Solen sken och några gula löv finns kvar på träden, de flesta på marken. Jag lyckades ta några riktigt fina bilder på Fjollan. Denna uppmärksamma alerta uppsyn har hon eftersom de andra två drar iväg på dumheter. Matte var så glad att Fjollan satt så fint, så hon tog bara kort, även om hon anade oråd.




Jag använder bara automat-delen på kameran. En knapp är för kort i rörelse, men jag har inte lyckats fånga flickorna bra i rörelse ändå. Här kommer iallafall Tyra och Doris tillbaka efter att ha badat i ett sumpigt kärr. Vi tog en koppelpromenad ner till Vättern där flickorna fick bada av sig det mesta av den stinkande dyn.


Och så några bilder i höstsolen på min vackra Doris.




Soliga hösthälsningar från oss alla på Fina Rossinas!

Av Emelie - 11 oktober 2008 19:15

Nu kommer bilderna här i bloggen bli mycket finare. Kan dessutom beskära bilder nu. Första smakproverna kommer här!

Fjollan




 

Fjollan och Tyra, mor och dotter. Syns det eller???


Tyra





Doris



Hösthälsningar från gänget på Fina Rossinas kennel!

Av Emelie - 8 oktober 2008 20:46

Min kära webmaster Cecilia var snabb! Fina Rossinas första kull blir ju 8 år på fredag och hemsidan är redan uppdaterad och jag har lovat att hylla min lilla Fjoll! Och det gör jag ju såååå gärna så!


Har dock sorg i hjärtat som lägger sordin på fredagens födelsedag. En av Fjollans kullsystrar, Almaviva "Ella" är sjuk och har inte långt kvar. Det är den förhatliga cancern som slagit till...igen. Jag tänker på er. Kommer inte på något bra att skriva annat än TACK för att ni gett Ella det bästa livet en hund kan få.


Nu tänker jag hylla min lilla Fjoll som iallafall verkar må hur bra som helst...just nu. Det gäller att fånga dagen och njuta av ögonblicken med sina älskade hundar. Det är ju så dom lever! Vi har så mycket att lära av våra fyrbenta vänner. Fast ärligt talat så blir jag GALEN på Fjollan som trots att hon är äldst är absolut värst med att ta sats och hoppa upp mot mig och då min mage. Både Tyra (kors i taket) och Doris har förstått att jag inte uppskattar det, men Fjollan...det där med att det inte går att lära gamla hundar sitta stämmer på Fjollan. Hon verkar ha blivit döv, kanske är det så, men jag misstänker starkt att det är hennes vilja som styr hennes hörsel.


Fjollan blir alltså 8 år på fredag. Till utseendet har hon åldrats en hel del det sista året. Hon har blivit grå runt nosen och jag ser på hennes ögon att hon börjar bli en gammal hund och pälsen är sommarbrun och dessutom fäller hon och då är dom ju aldrig fina. Men det som fascinerar mig är att hon rör sig så fint. Banne mig att hon har det finaste travet av mina tre flickor och då är Doris 2½ och Tyra lite drygt 1 år.


Fjollan har visat många gånger i sitt liv att hon har en väldigt stark fysik. Jag hoppas innerligt att det får förbli så och att hon får bli en gammal Berner. Det är ju tyvärr en stor ynnest att få ha en gammal Berner hemma då de flesta inte passerar 10 år.


Nej,tyvärr kan jag inte skriva någon rolig hyllning. Jag blir för ledsen när en nära väns hund som dessutom är en av "mina" hundar blir dödligt sjuk. Jag älskar mina hundar så mycket och vet allt för väl vad min vän Mia med familj går igenom nu.


Avslutar med några bilder på min lilla Fjoll.

Fjollan opererade ju sitt knä 3:e januari -08. En sååå lyckad operation. Härligt när det kan bli så nån gång också. Det tog betydligt längre tid för Fjollans päls att växa ut än det tog för Fjollan att röra sig helt fritt utan hälta! Nu har iallafall tom pälsen på ryggen ovanför svansen börjat komma tillbaka, var lite orolig ett tag. Fjollan i januari-08.

Fjollan vid badet i augusti.

Fjollan igår.


Jag har fått en fiiiiiiin systemkamera! Jag ska lusläsa bruksanvisningen så fort jag hinner. Förhoppningsvis kommer ni att få fina bilder här i bloggen i fortsättningen! "Bara" jag lyckas lära mig hur kameran fungerar och hur man får in bilderna i datorn...jag ska verkligen göra mitt bästa.


Roligare än så här blev det inte idag. Puss min lilla Fjoll, du vet att jag älskar dig!//Emelie




Av Emelie - 5 oktober 2008 12:17

Igår åkte vi, jag, Stefan och Henrik, till Stockholm fram och tillbaka. Mina bröders barn har under de senaste veckorna fyllt 1,2 och 3 år, så vi skulle fira Henriks kusiner. Mina hundar fick vara kvar hemma och en av Stefans bröder var här med dom.


Vi passade även på att göra en snabbvisit hos Fine Fabian. Fabian fick återfall på sin hjärnhinneinflammation (Aseptisk Meningit) för lite drygt 2 veckor sen. Han har nu börjat om en lång kur med kortisonet prednisolon. Fabian var ju först av de 4 grabbarna som fick AM i F-kullen, både med förgiftningssymptomen vid 8 veckors ålder (5 av F-valparna blev ju förgiftade, troligtvis av en padda vid 8 veckors ålder. 4 av dessa 5 fick sedan Aseptisk Meningit vid 7 månaders ålder) och han var även först att få AM vid 7 månaders ålder. Nummer 3, Fine Filip "Roffe" fick också ett återfall snart efter avslutad första prednisolonkur. Hans återfall berodde högst troligt på att hans kortisonkur var alldeles för kort. Varför Fabian fått ett återfall är ovisst. Det är väldigt olika hur denna sjukdom yttrar sig. En del får inga återfall och lever hela liv utan men av sjukdomen. Andra blir inte av med sjukdomen utan måste äta kortison hela sitt liv. En del blir så dåliga att dom inte klarar sjukdomen. Men de flesta kan få som Fabian något återfall och sen må bra resten av livet utan kortison. Jag hoppas givetvis innerligt att Fabian blir bra för livet efter detta återfall och jag hoppas även innerligt att Fritz och Zero får fortsätta må bra utan återfall och att Fine Filip "Roffe" som nu behandlas mot fästingsjukdom blir helt bra också.


Det är alltid roligt att få träffa hundar som man sålt i deras nya hem! Och Fabian har ett jätte fint hem i Kungsängen. Husse var i Norge men lillmatte Belinda var hemma med Fabian och lillasyster Inza (en gudomligt söt liten golden tik).


Jag tog även ett DNA-prov på Fabian som ska skickas till en veterinär i Michigan som är intresserad av F-kullen för forskning på Aseptisk Meningit. Vi har samlat in DNA från F-kullens föräldrar och flera syskon. Nu är det endast några syskon kvar. Kanske får vi några svar om denna sjukdom i framtiden? Och något samband padd-förgiftning - AM finns men hur???? Huvudsaken är ju att det blir bra med dom drabbade och det tror jag faktiskt.


Fritz bodde ju hemma hos mig under sin behandlingstid. Och han liksom Fabian har en extremt god och snäll utstrålning. Givetvis har alla Fina Rossinas hundar något speciellt ;-). Men man får ju lite ont i hjärtat när dessa goa hundar drabbas av denna smärtsamma sjukdom. Det är otroligt smärtsamt för hunden att drabbas av hjärnhinneinflammation men lyckligtvis så har dom svarat väldigt snabbt på kortisonbehandlingen. Kortison är ju en fantastisk medicin, speciellt mot denna sjukdom, men kortison har ju även ganska starka biverkningar. Än så länge har F-grabbarna klarat behandlingarna bra med "endast" biverkningar som ökad törst, hunger och så blir dom dämpade och flåsigare än normalt och musklar ur under själva behandlingen. Fritz hade lite förhöjd temperatur när dosen var hög.


Fabian var dämpad pga prednisolonbehandlingen men verkade ändå må bra när vi besökte honom i hans fina hem. Jag tog några bilder på honom med min mobil. Sååå fin kille.





Här ser ni Fabian med lillmatte Belinda.


Angående Bullmastiffen i förra inlägget så heter han Mozart i tilltalsnamn. En jätte trevlig hund. Trähunden har min man Stefan skulpterat med motorsåg.


Slut och tack för idag!//Emelie



Av Emelie - 3 oktober 2008 20:25

Hade ju skrivit färdigt och så....BORTA! Fy!


Ville bara visa lite bilder...

Lika som bär!?

 

Vem är du?

Doris föredrar den som inte är i trä!

Händere nåt kul här?

Fiiiine Zero Faust!

Tre syskon F i spänd förväntan inför MH! Syrrorna Lava och Ida. Ida har brorsan Zero (???) i rumpan.

Malva har skuttat omkring i höstskogen! Här med tungslipsen på svaj!



Än en gång tack alla som kom i lördags! Vi ses igen! Njut av hösten och ha det gott!// Emelie



Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards