Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under mars 2010

Av Emelie - 10 mars 2010 14:51

Jag blir alldeles överväldigad över dom fina kommentarerna i förra inlägget! Tusentack!


Jag har ju berättat om vårt Bach-projekt här i bloggen. Vi ska spela in J.S Bachs sju flöjtsonater och en triosonat för två flöjter och basso continuo (klaver och cello). Vi spelar in i Vadstena klosterkyrka vars akustik och atmosfär är helt fantastisk.


Att vi bestämt att spela in dessa sonater på cd sätter en viss press vilket har varit väldigt utvecklande för oss alla. Konserten i söndags var i klosterkyrkan och jag och Marie-Louise spelade två av sonaterna som vi ännu inte spelat in. En i publiken spelade in stora delar av konserten med sin lilla kamera och har lagt ut några av styckena på You Tube. Jag länkade till första satsen i g-moll sonaten i förra inlägget.


Vi skulle egentligen ha spelat in nu. Men vi har skjutit upp inspelningarna. Förhoppningsvis spelar vi in resten i september.


På grund av akustiken i kyrkan så kan man inte klippa i tagningarna. Varje sats spelas in i sin helhet. Det gör att det oundviklingen förekommer fel i alla satser. Det blir inte perfekt, men det blir det inte på konsert heller. Och det är inte det felfria som gör upplevelsen. Men man måste avväga hur mycket som får passera. Man vill ju egentligen att det ska vara perfekt men vad är perfekt???


Syftet med denna inspelning är att förmedla spelglädjen och stämningen som vi känner när vi spelar ihop, speciellt i klosterkyrkan. Och lyckas vi värva några nya Bach-älskare på vägen så är målet nått!


Idag hittade jag en hästsko på vägen på promenaden! Det tolkar jag som tur och lycka! Vädret var vackert och ingen kamera, men jag tog en bild på Tyra som börjar få tillbaka sin päls med min nya mobil.  

Annars så är Doris i höglöp nu. Hon har sent höglöp, hon började löpa samtidigt som Tyra.


Doris mår annars bra. Tyras aptit har varit lite sämre sen hon var i höglöp. Men den börjar bli bättre. Jag får hålla koll att inte Doris äter upp Tyras mat! Tänk, jag som trodde att Doris dagar var räknade i höstas! Så verkar det definitivt inte vara nu, för mig är det fortfarande ett under!

Doris i snöstormen för några veckor sen.

  

Avslutningsvis en mobilbild på Henrik och Rickard på sina traktorer!

   


Allt gott  //Emelie 

Av Emelie - 9 mars 2010 14:43

Denna vår är extra efterlängtad! Ute är det sol men minusgraderna är envisa. Det kommer nog att ta sin tid innan all snön har smält bort.


Och vad jag längtar efter valpar....vad besviken jag blir om Tyra nu inte blivit dräktig! 31 mars lär jag få veta, ska boka tid för ultraljud då.


Idag har Rickard sovit länge. Skönt att få ta det lite lugnt, för det har jag gjort.


Smakprov från konserten i söndags tillsammans med MarieLouise i Vadstena klosterkyrka.


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 8 mars 2010 13:48

Varje vår brukar vi ha släktträff här på kenneln. Men Stefan och jag beslutade att skjuta upp vårens släktträff till i höst istället.


Ingen har väl missat att vi haft en extremt kall och snörik vinter!? Vårfloden som kommer nu i april kommer att göra det BLÖTT i skogen. Och i början på maj så räknar vi med att Tyra föder en kull valpar här på kenneln. Så vi känner att det passar bättre med släktträff i höst. Nån gång i september-början av oktober. Alla Fina Rossinas bernerägare blir underrättade när det är dags!


Tyra och jag åkte en sista sväng till Lacoste i lördags kväll. Både Lacoste´s matte och jag var upptagna på söndagen och jag tyckte att intresset var så stort mellan Tyra och Lacoste i fredags så jag ville att dom skulle träffas igen.


Så under melodifestivalen i lördags kväll så blev det hängning igen. Men nu är det iallafall slut på det roliga för denna gång. Nu får Tyra ruva, och så hoppas jag att det visar sig att det tagit sig på ultraljudet som jag beräknar göra i slutet på mars-början av april.


Är ni nyfikna på hur det går så håll koll här i bloggen! Förhoppningsvis kommer all information även snart ut på min hemsida, men min kära webmaster har haft lite teknikstrul som satt käppar i hjulen för min hemsidas uppdateringar. Men som sagt, denna blogg håller er informerade!


Fina Rossinas Edetyra+Askimsvikens Lacoste=SANT

  

Finare par får man leta efter...iallafall om ni frågar mig!

  


Allt gott!//Emelie

 



Av Emelie - 5 mars 2010 19:08

Intresset hade inte svalnat idag när Tyra och jag besökte Lacoste. Nu har dom parat sig på 12:e,14:e och 16:e dygnet av Tyras löp. Så länge är inte Tyra i höglöp...hmmmm...börjar misstänka att hon liksom sin mor Fjollan gärna parar sig för nöjes skull.


Vi får åka en sväng till för att förhoppningsvis konstatera att dom inte vill para sig, tycker att det får räcka nu.


Idag tog jag med mig kameran och lyckades få till en hel del fina bilder på fästmannen.

Askimsvikens Lacoste

  

  

  

  

  

     

  

  

  

     

  

Katrin tränar en del med Lacoste. Det märks på hennes vardagslydnad. Och så visade hon några av Lacoste´s konster. Tyra flamsade omkring och försökte ta Lacoste´s uppmärksamhet...och lyckades väl också ibland...men han var snabb att hänga på vad matte ville. Här går han slalom.

  

  



Och så avslutningsvis en bild på de unga tu. 

 


Ha en skön helg!//Emelie


Av Emelie - 3 mars 2010 12:53

Vi tog en tur till Lacoste idag på förmiddagen Tyra och jag. Och jag tyckte nog att Tyra var ännu mer påt idag. Och Lacoste visste ju vad som förväntades av honom. Så idag har vi haft ännu en lyckad parning. Vi åker till Lacoste på fredag igen så får vi se hur dom verkar då??? Borde vara över men man vet ju aldrig???


Om jag får tippa så tror jag på valpar här på kenneln i vår. Jag planerar att göra ett ultraljud på Tyra sista mars, om Magnus jobbar då vill säga. Jag vill dels se om där är valpar och så får man ju ett hum om kullens storlek. Magnus har aldrig sett fel förr på mina tikar. Han ser inte hur många, men han ser hur tätt valparna ligger och kan då avgöra om det blir en liten eller normalstor-stor kull. Om det vill sig väl så ser de blivande valparnas stamtavla ut så här:

 Inavelsgrad:   0,0 %       
valp>
S21013/2007
Askimsvikens Lacoste
LOSH0938985
Camiel Van 't Stokerybos
DK06637/2001
Kwanita Bosley
LOSH0884725
Annabel Van 't Stokerybos
S59537/2003
Askimsvikens Humla
S57173/97
Honey-Mix Bravo
S41777/98
Bauernhofs Regina
 
S48851/2007
Fina Rossinas Edetyra
S57979/2001
Edets Clapton
S52431/97
Mahaiwah's G-Chocise
S34900/99
Edets Ärtan
S55750/2000
Fina Rossinas Fiordiligi
S24913/94
Dogwoods Sacred Spirit
S21995/98
Heimarkens Bonanza

Idag var det strålande sol. Kameran hade jag glömt hemma men jag tog några bilder på Lacoste med min nya mobil. Både Tyra och Lacoste var uppspelta efter parningen och dom for hit och dit. Men några bilder fick jag till på Lacoste.

  

Snö är gott när man ansträngt sig!

  

Här med matte Katrin.

  

Då får vi se hur det går på fredag då....????


Vill passa på att gratulera Lacoste´s mamma Askimsvikens Humla som fick sin andra kull valpar 28 februari! Mamma Humlan och Lacoste´s kullsyrra Lilla My har en hemsida.


Allt gott  //Emelie 

Av Emelie - 1 mars 2010 18:31

Sådan mor sådan dotter. Tyra är så lik sin mor Fjollan på alla vis. Och så även i parningssammanhang. Jag har känt på mig att Tyra är lättparad. Och igår när vi besökte Tyras tilltänkte så förstod jag att parningen var nära förestående. Mycket riktigt. I förmiddags återvände vi i snöovädret, tur att man kör fyrhjulsdrivet för annars hade vi inte kommit ända fram.


Men fram kom vi och efter gårdagens förspel så satt dom där inom några minuter. Så nu har dom haft sin första parning  . På onsdag förmiddag har dom date igen.


Vem är då Tyras utvalde!!!??? Ja utvald är han med omsorg. Han är ifrån en kull med fina ledresultat. Sex av sju i kullen har genomfört i mitt tycke väldigt fina mentalbeskrivningar. Otroligt jämn kull mentalt. Väldigt socialt framåt allihop, vilket tilltalar mig mycket. Tre av hans kullbröder har redan valpar efter sig och jag tror nog att Askimsvikens Lacoste kommer att bli pappa i början på maj.

    

Lacoste har genomfört mentalbeskrivning. Han är utställd på rasspecialen i Karlskoga med ett 1:a pris i kvalité i öppenklassen.

  

Matte Katrin har gått en hel del kurser i spår och har även tränat drag med Lacoste. Han gillar att arbeta. En berner med motor  .¨

  

  


Även Tyra är utställd med ett 1:a pris i kvalité i öppenklassen minsann. Och även Tyra har genomfört MH. Och även Tyra är en socialt framåt berner med arbetsvilja...det är bara mattes tid som brister...

Fina Rossinas Edetyra

  

  

I vecka 13 blir det ultraljud. Om Tyra då är dräktig så beräknas valparna komma i början på maj och leverans blir i början på juli.


HOPPAS!!!!  //Emelie 

 


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards